"/>

Forrester’s ZTNA in 2021

Geplaatst op 11-02-2021

Forrester’s voorspellingen voor ZTNA in 2021

Forrester Research publiceerde een rapport over voorspellingen van technologie en zakelijke ontwikkelingen in Azië-Pacific in 2021 met interessante stof tot nadenken. Hoewel sommige van de voorspellingen van dit jaar als een verrassing komen, zijn er ook een aantal verwacht.

 

Projecties voor 2021 - Te voorschijn komen uit de crisis van 2020

In "Predictions 2021: Asia Pacific Will Lead The World Out Of COVID-19", voorspelt Forrester dat Azië als eerste uit de huidige wereldwijde crisis zal komen: "COVID-19 heeft Azië-Pacific als eerste getroffen, en we verwachten dat de regio ook komen uit de crisis als eerste in 2021, vóór Europa en de VS. " Onderdeel van deze opkomst zal zijn dat bedrijven meer afhankelijk worden van nieuwe technologieën. Naarmate bedrijven meer vertrouwen op het gebruik van technologie om hun bedrijf op te bouwen en werken op afstand steeds gewoner wordt, zullen meer bedrijven overstappen op cloudtechnologieën.
"Zonder cloud-apps, -tools en -services hadden we niet binnen een paar weken miljoenen werknemers naar huis kunnen sturen, wereldwijde toeleveringsketens onderhouden of hele bedrijfsmodellen kunnen verschuiven."

 

Cloud Computing-voorspellingen 2021

In een ander research report  "Predictions 2021: Cloud Computing Powers Pandemic Recovery" voorspelt Forrester nu dat "de wereldwijde markt voor openbare cloudinfrastructuur in 2021 met 35% zal groeien tot $ 120 miljard", aangezien de cloud kritischer wordt voor bedrijven die herstellen van de pandemie. Veranderingen in de markt als gevolg van de pandemie hebben ertoe geleid dat bedrijven prioriteit geven aan klanttevredenheid en snelle service boven efficiëntie en kostenbesparing, wat een andere factor is voor bedrijven die overschakelen naar een meer cloud- en netwerkgerichte aanpak.

 

Wat betekent dit voor bedrijven?

Naarmate bedrijven overschakelen op cloudadoptie en externe werkkaders, wordt beveiliging een cruciale factor bij het beschermen van gegevens en in de overwegingen van klanten wanneer ze ervoor kiezen software te kopen. Volgens de voorspelling van Forrester zal de laatste ontwikkeling in de nieuwe nadruk op veiligheid ertoe leiden dat regeringen in de Aziatische Stille Oceaan een stap zetten die ze tot nu toe aarzelden: de adoptie van Zero Trust. Zoals in het rapport "Predictions 2021: Asia Pacific" staat: "Ten minste één regering [in Azië-Pacific] zal een Zero Trust-kader voor cyberbeveiliging omarmen."
De Aziatische landen in de Stille Oceaan hebben tot dusverre een afwachtende mentaliteit aangenomen als het gaat om Zero Trust, maar volgens Forrester zal met de komst van cloudtechnologie ook een grotere acceptatie van ZTNA ontstaan ​​en dat in ieder geval één regionale overheid zal van bedrijven eisen dat ze hun beveiliging omzetten en de nieuwe standaard voor architectuur van NIST overnemen."Ten minste één [overheid in de regio] zal verder gaan en van bedrijven eisen dat ze hun beveiligingsdiensten transformeren door de nieuwe Zero Trust Architecture-standaard van NIST over te nemen." - Voorspellingen 2021: Azië-Pacific

 

Aanpassen aan Zero Trust

Bedrijven in Aziatische Pacific-landen zijn al begonnen zich geleidelijk aan aan Zero Trust aan te passen, zonder het noodzakelijkerwijs als Zero Trust te bestempelen. Veel bedrijven hebben de Zero Trust-leidende principes van "nooit vertrouwen, altijd verifiëren" erkend en er gebruik van gemaakt, maar volledige acceptatie en erkenning blijven zeldzaam. Forrester's projecties voor de toekomst van ZTNA lijken erop te wijzen dat we het komende jaar zullen zien dat bedrijven meer bereid zullen worden om de sprong te wagen en iets anders te accepteren.“Bedrijven in APAC passen Zero Trust stukje bij beetje toe, zonder het noodzakelijkerwijs te benoemen. Chase [Cunningham] en Jinan [Budge] hebben tientallen CISO's in de regio geïnterviewd die elementen van het raamwerk doen, zoals identiteits- en toegangsbeheer en microsegmentatie. "
Bron: Zero Trust-adoptie wint aan kracht in Azië-Pacific, niet een minuut te snel, Forrester Research, oktober 2020

CISO's zien de zakelijke voordelen die beschikbaar worden gesteld door Zero Trust toe te passen en beseffen dat het meer leveranciers op de markt zal brengen om te helpen met architectuur. De complexiteit van een beveiligingsomgeving kan een uitdaging zijn, en tot wel 37% van de besluitvormers op het gebied van beveiliging op C-niveau in APAC ziet het als zodanig. Door Zero Trust te omhelzen, kunnen bedrijven de complexiteit van het milieu verminderen en veiligheidsinvesteringen rationaliseren.

“37% van de besluitvormers van beveiliging op C-niveau in APAC beschouwt de complexiteit van hun omgeving als een belangrijke uitdaging. Zero Trust helpt bedrijven om investeringen in beveiliging te rationaliseren en de complexiteit te verminderen. "
Bron: Zero Trust-adoptie wint aan kracht in Azië-Pacific, niet een minuut te snel, Forrester Research, oktober 2020

Ciso's maken gebruik van het Zero Trust framework om belanghebbenden verenigd te houden op basis van gemeenschappelijke principes en om samenwerking te ontwikkelen. Hoewel de leveranciersgemeenschap vaak is beschuldigd van overhyping, zetten velen in dit geval bedrijven aan tot een groter bewustzijn en begrip van de voordelen van het gebruik van Zero Trust.

Meer weten? Of kunnen we je ergens mee helpen? Vul hieronder het formulier in en wij komen bij je terug!

  • * velden zijn verplicht.

 

Contact

Omerta Information Security
Overwegwachter 4
3034KG Rotterdam

010 808 2503
 Fighting  Microsoft exchange Marauder attack

Fighting Microsoft exchange Marauder attack

Geplaatst op: 2021-03-12

CVE-2021-26855, CVE-2021-26857, CVE-2021-26858 and CVE-2021-27065 Bestrijding van de Exchange Marauder Attack Het lijkt erop dat er maanden zijn verstreken sinds het nieuws van de SolarWin...

Lees meer Archief
Implementatie van ZTA

Implementatie van ZTA

Geplaatst op: 2021-03-11

Door de snelle toename van cloud computing, het gebruik van mobiele apparaten en het internet der dingen zijn conventionele netwerkgrenzen verdwenen. Het personeelsbestand is meer verspreid, met externe werknemers...

Lees meer Archief